Voor wie?

Praktijk Ceder is voor mensen die behandeling zoeken voor hun psychische klachten en voor mensen die gebruik willen maken van het cursusaanbod.

Behandeling na verwijzing door de huisarts

De praktijk is gericht op het behandelen van volwassen patiënten (18-65 jaar) met depressieve klachten, angstklachten en aanhoudende klachten na trauma. Het doel van de behandeling is dat de patiënt niet alleen herstelt, maar ook beter leert omgaan met moeilijke levensomstandigheden, zodat de weerbaarheid toeneemt en het risico op toekomstige ziekte vermindert. Dit vergt een insteek die zich niet alleen richt op het ‘beter maken’ van ziekte, maar op het ‘beter worden’ van de gehele mens, leidend tot een gevoel van balans, vitaliteit en welzijn. In dit proces heeft de patiënt een actieve rol.

Cursussen

Voor de cursussen kan iedereen zich aanmelden. De cursussen mindfulness en Luisteren naar je pen© worden gegeven in kleine groepen. De programma’s waarin hartcoherentie een centrale rol heeft (Stress Reductie Programma en Behandelprogramma Emotioneel Eten) worden individueel aangeboden. Zie voor meer informatie ‘Cursussen’.