Cursussen - Mindfulness

Mindfulness betekent opmerkzaam zijn, iets wat er in ons jachtige leven vaak bij inschiet. Veelal verrichten we onze dagelijkse bezigheden op de automatische piloot, zonder ons bewust te zijn van het moment. In plaats van dingen te ervaren leven we in ons hoofd, plannend, analyserend, denkend.

In de Mindfulness cursus staat het trainen van opmerkzaamheid centraal. Hierbij gaat het dus om het volledig ervaren van het hier en nu, met inzet van alle zintuigen. Dit gebeurt in een 8-weeks trainingsprogramma, waarbij hoofdzakelijk gebruik wordt gemaakt van meditatie- en yogatechnieken.

Mindfulness is een bewezen effectieve stressreductie techniek, die voor iedereen die last heeft van spanningen, piekeren of doemdenken heilzaam kan zijn. Mindfulness aanleren gaat echter niet vanzelf. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen en zeker in het begin ook de nodige tijd. Het is van belang dat u gedurende de trainingsperiode de gelegenheid heeft om 1 uur per dag vrij te maken om thuis te oefenen met behulp van CD’s.

De cursus zoals deze wordt aangeboden in de groep, bestaat uit 8 dagdelen en een stiltemiddag. De kosten voor deelname aan de cursus (€ 475,- inclusief CD’s en werkmap) zijn voor eigen rekening.

De cursus mindfulness bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 stilte-middag. De training wordt gegeven in kleine groepen.