Cursussen - Hartcoherentie

Hartcoherentie is een bewezen effectieve stresshanteringstechniek waarbij u met eenvoudige oefeningen leert uw hartritme in harmonie te brengen. Zo vermindert u de schadelijke effecten van chronische stress op lichaam en geest. Omdat het aanleren van de techniek weinig tijd kost en gemakkelijk toegepast kan worden, bijvoorbeeld tijdens uw werkzaamheden, is dit een uitstekende methode voor druk bezette mensen.

Specifiek kan hartcoherentie bij tal van klachten worden toegepast, zoals bijvoorbeeld stemmings- en angstklachten en spanningsgerelateerde klachten zoals piekeren en slecht slapen. 

Ik bied de cursus hartcoherentie individueel aan, volgens het Stress Reductie Programma van het HeartMath instituut. Het complete programma bestaat uit 7 sessies van een uur, waarin u meer zicht krijgt op uw stressbronnen en stressreacties, u uitleg krijgt over de wijze waarop hartcoherentie werkt en waarin u door praktische oefening technieken aanleert waarmee u stress beter kunt hanteren.

De kosten bedragen € 675,- voor 7 sessies van een uur, met daaraan voorafgaand een telefonische intake. Deze prijs is inclusief het werkboek, maar exclusief het apparaatje (Emwave2) dat de mate van hartcoherentie meet. Dit apparaatje kan zelf worden aangeschaft, maar is voor de duur van de cursus ook te huur voor € 25,- .