Behandelaar

Mijn naam is Sandra Went en ik ben sinds 2011 werkzaam als zelfstandig gevestigd psychiater in mijn praktijk. Daarnaast werk ik voor het Pieter Baan Centrum.

Ik heb de studie geneeskunde afgerond aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Daarna heb ik als arts gewerkt in verschillende verpleeghuizen en in de ziekenhuispsychiatrie. Ik heb de opleiding tot psychiater gevolgd in UMC St. Radboud in Nijmegen. Vóór het starten van mijn eigen praktijk heb ik ruim vijf jaar als psychiater gewerkt bij GGZ de Gelderse Roos in Arnhem, nu Pro Persona, en anderhalf jaar bij Bosman GGZ.

Het werken met veelbelovende nieuwe behandelvormen, zoals mindfulness, hartcoherentie en creatief schrijven, inspireert mij. Deze methoden vormen een belangrijke aanvulling op het reeds langer bestaande reguliere behandelaanbod en dragen bij aan bewustwording, zelfontplooiing en psychisch welbevinden.

Ik ben als psychiater (BIG-nummer 49044024601) opgenomen in het Register van Medisch Specialisten en ben lid van verschillende beroepsverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en de Vereniging EMDR Nederland. Daarnaast ben ik opgenomen in het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen. Ik neem deel aan een intervisiegroep met andere zelfstandig gevestigd psychiaters en aan een intervisiegroep met collega’s die werkzaam zijn in de forensische psychiatrie. Ik werk volgens de voor psychiaters geldende richtlijnen en beschik over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut dat via de website van Zorginstituut Nederland is in te zien.